Biztosan a bizonytalanságba – Hogyan indíts vállalkozást?

A KSH adatai szerint Magyarországon az elmúlt öt évben az egyéni vállalkozások száma 33 százalékkal nőtt, 2019-ben már 531 617 egyéni vállalkozót regisztrált a szervezet.[1] A modern kor üzlettulajdonosainak azonban egészen más jellegű kihívásokkal kell szembesülnie, mint akár öt évvel ezelőtt. A magánélet és kötelezettségek közötti határokat talán egyre nehezebb kijelölni, a munkavégzés helye kevésbé kötött, a piac és az általános körülmények pedig gyors ütemben változnak. A következő tippek segíthetnek elindulni a kalandos úton.

 

Érdekes és tehetséges

Sokak számára vonzó lehet, hogy a maguk uraként dolgozzanak, abból éljenek meg, amit a legjobban szeretnek. Az első lépés, kitalálni, hogy miben vagyunk igazán jók, és ezt a lehető legeredetibb formában valósítsuk meg. Ahhoz, hogy hosszú távon is működőképes legyen a vállalkozás, kiemelten fontos az alapos tájékozódás és a megfelelő mértékű indulótőke előteremtése. Ehhez szükséges az ötlet alapos körvonalazása, a versenytársak helyzetének felmérése és a kidolgozott üzleti terv készítése. A folyton változó körülmények mellett igazán fontos egy olyan multifunkciós technológiai eszköz, amely minden helyzetben velünk lehet, és rengeteg feladat elvégzésére alkalmas. Az ultrakönnyű Samsung Galaxy Tab S7 tablet könnyen elfér egy kisebb táskában vagy hátizsákban, így a kreatív tervek a továbbfejlesztett, alacsony késleltetésű S Pennek köszönhetően azonnal lejegyezhetők, lerajzolhatók, a már meglévő dokumentumok pedig könnyen módosíthatók.

 

Kitartó türelem

A vállalkozás indítása az elején nehéz lehet, és sok, kitartó munkával jár. Rengeteg kreatív és még több adminisztrációs feladat, kapcsolattartás, egyeztetés és tárgyalás. A siker nagyon kevés esetben jön azonnal, éppen ezért egy eredményes vállalkozás fenntartásához a kapcsolati és financiális tőke mellet legalább olyan fontos tényezők az eltökéltség és a türelem. A Samsung Galaxy Tab S7 minden segítséget megad, hogy ne vesszünk el a bizonytalan digitális világban. Egy asztali számítógép erejével bíró tablettel az előre telepített Windows alkalmazásoknak köszönhetően a multitasking minden eddiginél egyszerűbb, hiszen a csúcskészülék képernyőjén három alkalmazás is futtatható egyszerre. A készülékkel azonnal reagálhatunk a folyton változó körülményekre, így könnyebb lépéselőnyben maradni a versenytársakkal szemben.   

 

Kapcsolj ki az új ötletekért!

Sokan abba a hibába esnek, hogy túlhajszolják magukat, és nem tudják mikor érdemes pihenőt tartani a vállalkozás ügyeit illetően. Az üzlet egy folyamatosan változó világ, amely megkívánja, hogy a tulajdonos ismerje a legújabb trendeket és folyton kövesse a piacot. A siker érdekében elengedhetetlen a megújulni képes szemlélet, ehhez azonban a szellemi feltöltődés is szükséges. A Samsung Galaxy Tab S7-tel minden korábbinál egyszerűbb munkaeszközből szórakoztató központot kialakítani, és fordítva. A filmek, Netflixes sorozatok és a négy hónapig díjmentesen elérhető YouTube Premium lenyűgöző minőségben jelenik meg a Tab S7+ Super AMOLED kijelzőjén. A vállalkozás tárgyától eltérő tartalmak fogyasztása nem csak kikapcsol, de akár új nézőpontba is hozhat bizonyos kérdéseket és inspirációt is nyújthat új megoldások kidolgozására, annak érdekében, hogy hosszú távon is eredményes üzletet vezessünk.

 

Előadóink


Az álomjövő nem jön el magától! Ahhoz, hogy álmaink, vágyaink meg is valósulhassanak, tervezésre és aktív cselekvésre van szükség. Előadónk segít, hogy rálátást nyerj arra, milyen lépések szükségesek egy-egy komolyabb cél eléréséhez. Ezenkívül megtudhatod azt is, miért fontos, hogy legyen hosszú távú pénzügyi stratégiád, mit jelent a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi intelligencia a személyes pénzügyeink területén. Választ kapsz arra a kérdésre is, hogy a nők tényleg kockázatkerülőbb befektetők-e. Mennyi hosszú távon a túlzott óvatosság ára? Hogyan használd jól a pénzpiaci szereplők szolgáltatásait és miért elengedhetetlenül fontosak a speciális női pénzügyi programok? 

Dr. Árvai Anita tízéves jogi pályafutást hagyott maga mögött, hogy megnyissa a saját éttermét, a Veganeeta Home-ot Balatonalmádiban. A döntésére egy komoly betegség és a vegán életmód is hatással volt. Ma már biztos benne, hogy így teljes az élete, és amellett, hogy sikeres üzletasszony, saját könyvet is ír, szerepelt a GLAMOUR Book exkluzív kiadványunkban is 2021-ben. Ismerd meg inspiráló történetét!

Ha makaron, akkor Chez Dodo, de ma már csodás francia, kézműves süteményeket is kóstolhatsz a Budapest belvárosában található üzletben. Szalai Dóra, a makaronmanufaktúra megálmodója magával ragadó, pozitív személyiség, és amit létrehozott, pontosan ezt az elbűvölő, ellenállhatatlan világot jeleníti meg. Sokat tanulhatsz tőle!

Ismerd meg a Creppy Palacsintaház étterem megálmodójának sikersztoriját; vállalkozása az elmúlt években az egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb egységgé feljlődött. A nevéhez fűződik a Creppy Franchise System, mely számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert. 2019-ben beválasztották a világ legígéretesebb franchise rendszerei közé, a Nemzetközi Franchise Szövetségtől Las Vegasban vehette át a rangos elismerést. Hogyan épít palacsintabirodalmat? Megtudhatod!

Érdekel, hogyan tud a márkád növekedni egy kockázatitőke-befektető segítségével? Kíváncsi vagy olyan hazai és globális sikertörténetekre a divat világából, amik mögött egy intézményi befektető is állt? Hallgasd meg Dietrich Péter, a Hiventures Divat & Design tőkeprogram befektetési igazgatójának előadását arról, hogy milyen üzleti döntéseket érdemes meghozni annak érdekében, hogy márkád a leghatékonyabban tudjon skálázódni, és minél hamarabb kilépjen a nemzetközi piacra!

Minden vállalkozás életében vannak mérföldkövek, célkitűzések, a megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a biztos pénzügyi háttér. Egy újabb fejlődési lépcső megugrásához időnként pénzügyi segítségre van szükség. Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója segítségével minden hasznos információt megtudhatsz a banki hitelekről, Pap Sára üzletasszony pedig a sikerei mellett a pénzügyi támogatással kapcsolatos tapasztalatait is megosztja veled.

Egy vállalkozás alapításához nem elég egy jó ötlet. Rengeteg előkészítéssel és tanulással jár, hogy megvalósíts egy sikeres üzletet. A vállalkozás elindítása után is fontos a fegyelem és a figyelem, hogy stabilan, fokozatosan tudjon fejlődni a céged. A kritikus első két évhez kapsz most öt nagyon hasznos tippet, hogy hosszú távon sikeres legyél! 

Két sikeres műsorvezető, akiknek fontos, hogy gondoskodjanak a jövőjükről. Hisznek az álmaikban, a tudásban, és a refelktorfényen kívül, de ahhoz kapcsolódóan, új területen egyengetik karrierjüket. Rebeka Kinda Clothing ruhamárkájával robbant be a divat világába, Ramóna pedig Mona Managment ügynökségével hazai hírességeket, influenszereket képvisel.

A vállalkozás céljának pontos kijelölése, valamint üzletasszonyként és magánemberként megfogalmazott céljaink összhangja fontos alapköve a vállalkozás hosszú távú működésének. Ha tudjuk, mit szeretnénk megvalósítani, láthatóvá válnak az irányok és a lehetőségeink. Nyitott szemmel és füllel járva észrevesszük azokat a tényezőket, melyek segítenek bennünket vállalkozói utunk során. Ha a fókuszt megtartjuk, láthatóvá és érthetővé válik számunkra az is, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Ezen a szemüvegen keresztül szeretném az előadásomban bemutatni, hogyan érdemes felkészülni a fejlesztési források, köztük az EU-s támogatások fogadására, és mivel tudunk ehhez kézzelfogható segítséget nyújtani a SEED Alapítvány részéről.

Gondol a jövődre! Intelligens nőként már most érdemes készülni a nyugdíjas éveidre. Szakértőnk elárulja, hogyan állj neki, hogyan teheted a pörgős éveid utáni pihenős időszakot felhőtlenné. A szakember praktikus segítséget nyújt, és segít az öngondoskodásban. Vajon az életkorodnak megfelelő szolgálati idővel rendelkezel? Vajon jelenleg mekkora nyugdíjra lennél jogosult, ha ezekkel a kondíciókkal dolgozol, takarékoskodsz tovább? Korai nyugdíjat tervezel? Hogyan sikerülhet?