PROGRAM

GONDOLKODJ LOKÁLISAN!

A modern digitalizáció és az internet lehetővé teszi, hogy még nagyobb teret kapjanak a helyi vállalkozások, kistermelők. Az inspiráló kerekasztal-beszélgetés rávilágít, miért jó, ha lokálisan gondolkozol. Ismerj meg négy nagyszerű nőt, akik mindannyian a gasztronómiát választották hivatásul. Nem titkolt céljuk, hogy még közelebb hozzák a fogyasztókhoz a magas minőségű, 

hazai alapanyagokat.


Előadók: Csorba Noémi ügyvezető, alapító Falusi Kosár Kft., Molnár Eszter ügyvezető, NekedTerem , Kassay Lili ÍzbenGazdag alapító, moderátor: Mautner Zsófi gasztroblogger

ÖKOTUDATOS DIVAT AZ ÚJ SIKK

Ha neked is szívügyed, hogy még sokáig megőrizzük bolygónk sokszínűségét, próbáld meg csökkenteni az ökológiai lábnyomodat. Kezdd kis lépésekkel, vásárolj tudatosan és részesítsd előnyben a second hand ruhákat.


Előadók: Fritzson-Bajdor Tünde alapító Swappis, Kertész Violetta Lovebug Vintage tulajdonos, moderátor: Eke Angéla színművész

MINDENNAPI JÓTEVŐK

A fenntarthatóság egyik legfontosabb része az ételpazarlás elleni küzdelem. Fogyasztóként rengeteget tehetsz azért, hogy te is fellépj ez ellen, és ezentúl az élelmiszer-vásárlás terén is a mértékletességre törekedj. Az inspiráló beszélgetés résztvevői erre a rendkívül fontos kérdésre hívják fel a figyelmet.


Előadók: Hevesi Nóra, kommunikációs vezető, Tesco Magyarország, Cseh Balázs elnök Magyar Élelmiszerbank Egyesület, moderátor: Belayane Najoua PR Menedzser és újságíró Munch.hu

MŰANYAG-ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Csomagolásmentes, lebomló műanyagba csomagolt, újrafelhasznált műanyagba csomagolt. Mi lesz a petpalackok sorsa? Hogyan lesznek újra a körforgás rèszei? A műanyag-újrahasznosítás mindannyiunk érdeke.


Előadók: Ferencz Borbála divattervező, Pálinkás Zsolt vezérigazgató, Tesco Magyarország, moderátor: Urbán Csilla elnök, Humusz Szövetség

KÁROS SZTEREOTÍPIÁK A NŐI
ÖNÉRVÉNYESÍTÉS ÚTJÁBAN

Kisfiúnak kéket, kislánynak rózsaszínt? A nemi szocializáció már csecsemőkorban – sőt, már a születés előtt – elkezdődik, és nem áll meg a külsőségeknél. Miért lett szitokszó a nők kapcsán a „karrier”? És vajon férfiak esetében miért nem merül fel problémaként a férj- és apaszerep munkával való „összeegyeztetése”? A családban, iskolában, kultúrában és kortárs közegben elsajátított nemiszerep-elvárások gyakran belső meggyőződéssé válnak, és a személyes kibontakozás akadályát képezhetik. Hogyan tudatosíthatjuk ezeket a gátló mechanizmusokat, és mit tehetünk ellenük?


Antoni Rita elnök, Nőkért Egyesület 

MODERN KÖZLEKEDÉS: AUTÓMEGOSZTÁS, BICIKLIZÉS, KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS

A még élhetőbb bolygó védelme, a fenntartható szemlélet még nagyobb teret ad a közösségi közlekedésnek. Ma már számtalan alternatív megoldás létezik, többféle közlekedési eszközzel teheted még kényelmesebbé az életed úgy, hogy közben gondolsz a környezetre. A közösségi közlekedés, az autómegosztás vagy például a biciklizés számtalan lehetőséget rejt, neked csak meg kell találnod, hogyan tudod beilleszteni az életedbe.


Babos Kitti online felelős szerkesztő, GLAMOUR, Molnár Fruzsina MATE BIKE Magyarország, Head of Communications

HOGY VAGY?

Néhány lépés kell, hogy megtaláld a testi-lelki harmóniát. Sok esetben viszont hosszú folyamat, mire eljutunk eddig az útig. Tarts velünk, motiváló előadásunk segít, hogy magabiztosan és jól éld az életed!


Fuller Bianka

EGYÉL JÓT, LEGYÉL JÓL!

Tudatosan főzni és étkezni egyáltalán nem "nyűg", sokkal inkább menő életszemlélet. Izgalmas dolog felfedezni eddig ismeretlen alapanyagokat testi-lelki jóllétünkért, és beépíteni a mindennapjainkba. Előadónk mesél a kedvenceiről, hogy te is megtalálhasd azokat, és arról, hogy miért klassz a homemade, legyen szó egy gyorsan összedobott, de tápláló és egészséges vacsoráról, egy házilag készített granoláról vagy akár az erkélyeden termesztett mikrozöldről. Ételérzékenységgel élsz együtt? Rengeteg receptje úgy mentes, hogy nem is annak készült, azaz az ő felfogásában a mentes ételek sem egyenlőek a lemondással, inkább arra sarkallnak, hogy merj kísérletezni, átalakítani, változtatni a megszokotton. Egyél jót, legyél jól! - mindezt könnyedén, az életritmusodhoz igazítva.


Csigó Zita gasztroblogger MULTICÉGEK A FENNTARTHATÓSÁG MELLETT

A fenntarthatóság és a felelősségteljes fogyasztás a nagy cégek életében is fontos küldetés. Három vállalat képviselője elmeséli, hogyan látják ezt a kérdést, és milyen lépéseket tesznek ezügyben. 


Kadlok Nelli, Rossmann Magyarország PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője, Szigeti Barbara, HR vezető, Tesco Magyarország, Varga Eszter vállalati kommunikációs vezető, Ringier Axel Springer Magyarország, moderátor: Maróy Krisztina, főszerkesztő GLAMOUR, GLAMOUR.HU

 

Előadóink


Az álomjövő nem jön el magától! Ahhoz, hogy álmaink, vágyaink meg is valósulhassanak, tervezésre és aktív cselekvésre van szükség. Előadónk segít, hogy rálátást nyerj arra, milyen lépések szükségesek egy-egy komolyabb cél eléréséhez. Ezenkívül megtudhatod azt is, miért fontos, hogy legyen hosszú távú pénzügyi stratégiád, mit jelent a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi intelligencia a személyes pénzügyeink területén. Választ kapsz arra a kérdésre is, hogy a nők tényleg kockázatkerülőbb befektetők-e. Mennyi hosszú távon a túlzott óvatosság ára? Hogyan használd jól a pénzpiaci szereplők szolgáltatásait és miért elengedhetetlenül fontosak a speciális női pénzügyi programok? 

Dr. Árvai Anita tízéves jogi pályafutást hagyott maga mögött, hogy megnyissa a saját éttermét, a Veganeeta Home-ot Balatonalmádiban. A döntésére egy komoly betegség és a vegán életmód is hatással volt. Ma már biztos benne, hogy így teljes az élete, és amellett, hogy sikeres üzletasszony, saját könyvet is ír, szerepelt a GLAMOUR Book exkluzív kiadványunkban is 2021-ben. Ismerd meg inspiráló történetét!

Ha makaron, akkor Chez Dodo, de ma már csodás francia, kézműves süteményeket is kóstolhatsz a Budapest belvárosában található üzletben. Szalai Dóra, a makaronmanufaktúra megálmodója magával ragadó, pozitív személyiség, és amit létrehozott, pontosan ezt az elbűvölő, ellenállhatatlan világot jeleníti meg. Sokat tanulhatsz tőle!

Ismerd meg a Creppy Palacsintaház étterem megálmodójának sikersztoriját; vállalkozása az elmúlt években az egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb egységgé feljlődött. A nevéhez fűződik a Creppy Franchise System, mely számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert. 2019-ben beválasztották a világ legígéretesebb franchise rendszerei közé, a Nemzetközi Franchise Szövetségtől Las Vegasban vehette át a rangos elismerést. Hogyan épít palacsintabirodalmat? Megtudhatod!

Érdekel, hogyan tud a márkád növekedni egy kockázatitőke-befektető segítségével? Kíváncsi vagy olyan hazai és globális sikertörténetekre a divat világából, amik mögött egy intézményi befektető is állt? Hallgasd meg Dietrich Péter, a Hiventures Divat & Design tőkeprogram befektetési igazgatójának előadását arról, hogy milyen üzleti döntéseket érdemes meghozni annak érdekében, hogy márkád a leghatékonyabban tudjon skálázódni, és minél hamarabb kilépjen a nemzetközi piacra!

Minden vállalkozás életében vannak mérföldkövek, célkitűzések, a megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a biztos pénzügyi háttér. Egy újabb fejlődési lépcső megugrásához időnként pénzügyi segítségre van szükség. Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója segítségével minden hasznos információt megtudhatsz a banki hitelekről, Pap Sára üzletasszony pedig a sikerei mellett a pénzügyi támogatással kapcsolatos tapasztalatait is megosztja veled.

Egy vállalkozás alapításához nem elég egy jó ötlet. Rengeteg előkészítéssel és tanulással jár, hogy megvalósíts egy sikeres üzletet. A vállalkozás elindítása után is fontos a fegyelem és a figyelem, hogy stabilan, fokozatosan tudjon fejlődni a céged. A kritikus első két évhez kapsz most öt nagyon hasznos tippet, hogy hosszú távon sikeres legyél! 

Két sikeres műsorvezető, akiknek fontos, hogy gondoskodjanak a jövőjükről. Hisznek az álmaikban, a tudásban, és a refelktorfényen kívül, de ahhoz kapcsolódóan, új területen egyengetik karrierjüket. Rebeka Kinda Clothing ruhamárkájával robbant be a divat világába, Ramóna pedig Mona Managment ügynökségével hazai hírességeket, influenszereket képvisel.

A vállalkozás céljának pontos kijelölése, valamint üzletasszonyként és magánemberként megfogalmazott céljaink összhangja fontos alapköve a vállalkozás hosszú távú működésének. Ha tudjuk, mit szeretnénk megvalósítani, láthatóvá válnak az irányok és a lehetőségeink. Nyitott szemmel és füllel járva észrevesszük azokat a tényezőket, melyek segítenek bennünket vállalkozói utunk során. Ha a fókuszt megtartjuk, láthatóvá és érthetővé válik számunkra az is, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Ezen a szemüvegen keresztül szeretném az előadásomban bemutatni, hogyan érdemes felkészülni a fejlesztési források, köztük az EU-s támogatások fogadására, és mivel tudunk ehhez kézzelfogható segítséget nyújtani a SEED Alapítvány részéről.

Gondol a jövődre! Intelligens nőként már most érdemes készülni a nyugdíjas éveidre. Szakértőnk elárulja, hogyan állj neki, hogyan teheted a pörgős éveid utáni pihenős időszakot felhőtlenné. A szakember praktikus segítséget nyújt, és segít az öngondoskodásban. Vajon az életkorodnak megfelelő szolgálati idővel rendelkezel? Vajon jelenleg mekkora nyugdíjra lennél jogosult, ha ezekkel a kondíciókkal dolgozol, takarékoskodsz tovább? Korai nyugdíjat tervezel? Hogyan sikerülhet?