Így lett sikeres vállalkozó Tomán Szabina

Szeretnél kikerülni a mindennapi mókuskerékből, és valami olyasmit csinálni, ami motivál, és ami a szenvedélyed lesz? Akkor talán a saját vállalkozás indítása a legjobb dolog, amit tehetsz.

Ám akármennyire is jól hangzik a kötetlen munkaidő, és az, hogy „magad ura vagy”, mindennek természetesen vannak nehézségei. A tavalyi GLAMOUR Women of the Yearen az Év Vállalkozónője kategória nyertese, a rendkívül sikeres Toman Diet vezetője, Tomán Szabina meséli el a siker receptjét, és az esetleges buktatókról is beszélt nekünk.

Nem mindenkinek való a vállalkozói életforma, és ebben Szabina is megerősít. Elsődleges tanácsa, hogy „biztosan szükség lesz rá, hogy keményen dolgozz. Kell egy nagy adag szerencse is, hogy jókor legyél jó helyen, de közben észre kell venni a lehetőségeket, élni kell velük. Engem folyamatosan inspirál, és további fejlődésre ösztönöz az is, hogy látom, rengeteg embernek tudtam és tudok segíteni.” Mint mondja, „aki saját vállalkozást épít, szinte mindig dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy többet, mint ha alkalmazott lenne. De jó hír, hogy ezt valószínűleg nem munkaként éli meg. Én sem így élem meg. Folyamatosan gondolkodom, töröm a fejem új fejlesztéseken, termékeken, ötleteken. Azt is figyelem, hogy ki mivel fogyott, milyen új diétás vagy életmód trendek vannak a világban. Ez szakmai ártalom. Egy kicsit mindenhol dolgozom, és ezt már elfogadtam. A saját vállalkozás ezzel jár. Aki ezt nem tudja elképzelni, inkább ne kezdjen bele.” Könnyű valakit a sikerein keresztül látni, és közben nem észrevenni azt a rendkívül kemény munkát, ami e mögött rejlik. Egy vállalkozás márpedig folyamatos fejlődés és tanulás is. „Vállalok mindent, amiben esetleg még fejlődhetek. Amikor elkezdtem, jó lett volna, ha nem vagyok kishitű. Ezzel csak saját magamnak okoztam stresszt az indulásnál. Bizonytalan voltam, hogy véghez tudom-e vinni, amit elterveztem. A munkahelyemen mutattam a 100%-ban magabiztos vezetőt, de emlékszem, hány álmatlan éjszakám telt kétségek között. Néha még ma is figyelmeztetnem kell magamat arra, hogy az én nevemet viseli a cég. Arra biztatok mindenkit, aki most kezdi el a saját vállalkozását: higgyen magában, úgy menni fog!

 

Tomán Szabina

1. Nekem a vállalkozás flow élményt nyújt. Fantasztikus dolog, amikor kitalálok valamit, azt továbbfejlesztjük, csomagolás készül hozzá, a piacra kerülés után a vásárlók elégedettek, és még pénzt is termelünk vele. Rendkívül inspiráltak az első visszaigazolások is a vendégektől. Ha ezt a bizonyos flow élményt megéled, akkor azt a vállalkozást csinálod, ami a hivatásod. Ezt fel kell ismerni!

2. Amióta a cégem működik, amit kitaláltunk, azt mindig véghez tudtuk vinni. Minden megadatott, amire szükség volt hozzá: ötlet, idő, csapat, gyár, arculat, büdzsé. Ez nyugalommal tölt el, és ez a nyugalom segít a jövőt is optimistán látni.

3. A sikerhez és munkához egy nagyon jó csapat is kell, és szerencsére nekem ez megvan. Nem vagyok egyedül, remek társaim és segítőim vannak. 

 

Előadóink


Az álomjövő nem jön el magától! Ahhoz, hogy álmaink, vágyaink meg is valósulhassanak, tervezésre és aktív cselekvésre van szükség. Előadónk segít, hogy rálátást nyerj arra, milyen lépések szükségesek egy-egy komolyabb cél eléréséhez. Ezenkívül megtudhatod azt is, miért fontos, hogy legyen hosszú távú pénzügyi stratégiád, mit jelent a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi intelligencia a személyes pénzügyeink területén. Választ kapsz arra a kérdésre is, hogy a nők tényleg kockázatkerülőbb befektetők-e. Mennyi hosszú távon a túlzott óvatosság ára? Hogyan használd jól a pénzpiaci szereplők szolgáltatásait és miért elengedhetetlenül fontosak a speciális női pénzügyi programok? 

Dr. Árvai Anita tízéves jogi pályafutást hagyott maga mögött, hogy megnyissa a saját éttermét, a Veganeeta Home-ot Balatonalmádiban. A döntésére egy komoly betegség és a vegán életmód is hatással volt. Ma már biztos benne, hogy így teljes az élete, és amellett, hogy sikeres üzletasszony, saját könyvet is ír, szerepelt a GLAMOUR Book exkluzív kiadványunkban is 2021-ben. Ismerd meg inspiráló történetét!

Ha makaron, akkor Chez Dodo, de ma már csodás francia, kézműves süteményeket is kóstolhatsz a Budapest belvárosában található üzletben. Szalai Dóra, a makaronmanufaktúra megálmodója magával ragadó, pozitív személyiség, és amit létrehozott, pontosan ezt az elbűvölő, ellenállhatatlan világot jeleníti meg. Sokat tanulhatsz tőle!

Ismerd meg a Creppy Palacsintaház étterem megálmodójának sikersztoriját; vállalkozása az elmúlt években az egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb egységgé feljlődött. A nevéhez fűződik a Creppy Franchise System, mely számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert. 2019-ben beválasztották a világ legígéretesebb franchise rendszerei közé, a Nemzetközi Franchise Szövetségtől Las Vegasban vehette át a rangos elismerést. Hogyan épít palacsintabirodalmat? Megtudhatod!

Érdekel, hogyan tud a márkád növekedni egy kockázatitőke-befektető segítségével? Kíváncsi vagy olyan hazai és globális sikertörténetekre a divat világából, amik mögött egy intézményi befektető is állt? Hallgasd meg Dietrich Péter, a Hiventures Divat & Design tőkeprogram befektetési igazgatójának előadását arról, hogy milyen üzleti döntéseket érdemes meghozni annak érdekében, hogy márkád a leghatékonyabban tudjon skálázódni, és minél hamarabb kilépjen a nemzetközi piacra!

Minden vállalkozás életében vannak mérföldkövek, célkitűzések, a megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a biztos pénzügyi háttér. Egy újabb fejlődési lépcső megugrásához időnként pénzügyi segítségre van szükség. Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója segítségével minden hasznos információt megtudhatsz a banki hitelekről, Pap Sára üzletasszony pedig a sikerei mellett a pénzügyi támogatással kapcsolatos tapasztalatait is megosztja veled.

Egy vállalkozás alapításához nem elég egy jó ötlet. Rengeteg előkészítéssel és tanulással jár, hogy megvalósíts egy sikeres üzletet. A vállalkozás elindítása után is fontos a fegyelem és a figyelem, hogy stabilan, fokozatosan tudjon fejlődni a céged. A kritikus első két évhez kapsz most öt nagyon hasznos tippet, hogy hosszú távon sikeres legyél! 

Két sikeres műsorvezető, akiknek fontos, hogy gondoskodjanak a jövőjükről. Hisznek az álmaikban, a tudásban, és a refelktorfényen kívül, de ahhoz kapcsolódóan, új területen egyengetik karrierjüket. Rebeka Kinda Clothing ruhamárkájával robbant be a divat világába, Ramóna pedig Mona Managment ügynökségével hazai hírességeket, influenszereket képvisel.

A vállalkozás céljának pontos kijelölése, valamint üzletasszonyként és magánemberként megfogalmazott céljaink összhangja fontos alapköve a vállalkozás hosszú távú működésének. Ha tudjuk, mit szeretnénk megvalósítani, láthatóvá válnak az irányok és a lehetőségeink. Nyitott szemmel és füllel járva észrevesszük azokat a tényezőket, melyek segítenek bennünket vállalkozói utunk során. Ha a fókuszt megtartjuk, láthatóvá és érthetővé válik számunkra az is, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Ezen a szemüvegen keresztül szeretném az előadásomban bemutatni, hogyan érdemes felkészülni a fejlesztési források, köztük az EU-s támogatások fogadására, és mivel tudunk ehhez kézzelfogható segítséget nyújtani a SEED Alapítvány részéről.

Gondol a jövődre! Intelligens nőként már most érdemes készülni a nyugdíjas éveidre. Szakértőnk elárulja, hogyan állj neki, hogyan teheted a pörgős éveid utáni pihenős időszakot felhőtlenné. A szakember praktikus segítséget nyújt, és segít az öngondoskodásban. Vajon az életkorodnak megfelelő szolgálati idővel rendelkezel? Vajon jelenleg mekkora nyugdíjra lennél jogosult, ha ezekkel a kondíciókkal dolgozol, takarékoskodsz tovább? Korai nyugdíjat tervezel? Hogyan sikerülhet?