Saját vállalkozás Tedd! & Ne tedd!

Ha nem vállalsz kockázatot, akkor sohasem fogsz tudni változtatni az életeden. Ha már beindítottad a saját bizniszedet, tudod, hogy az első lépések nagy bátorságot igényelnek és gyakran nem könnyűek. Ha viszont egyszer beindul valami, akkor már nincs mitől tartani, nem igaz? Sajnos nem. Kevés válallkozás annyira profi, hogy önjáró legyen, ha egyáltalán van olyan. Nézzük, min kell rajta tartanod a szemedet!

 

Ne tedd!

Sokan azért lesznek vállalkozók, mert születik egy olyan ötletük, amitől sikert remélnek vagy valamiben annyira tehetségesek, hogy önállóan és nem egy cég keretein belül szeretnék azt kamatoztatni. Ez természetesen alapvető, azonban önmagában csak ez nem fog végigvinni a siker göröngyös útján, ha közben nem szenvedélyesen szereted, amit csinálsz. A saját válallkozás igazán annak való, akinek a munkája egyben a hobbija is, akinek nem esik ki ötkor a kezéből a ceruza, aki élvezettel dolgozik bármennyit, mert a szakmájában nem kizárólag a pénzkereseti lehetőséget látja. Az önálló válallkozásra eleinte gyakran jellemző rengeteg befektetett energia, sok munka, bizonytalan bevételek, kevés siker, sok kiadás, előre nem látott gondok csak azt nem rettentik el, aki nem a munkát, hanem a szenvedélyét látja mindebben.

 

Tedd!

Kérd ki mások véleményét. Az természetes, hogy tartasz a konkurenciától, ha azonban kezdő vagy az üzleti életben, elengedhetetlen, hogy legyenek olyan ismerőseid, akiktől tudsz tanácsot kérni. Még ha fantasztikus ötleteid is vannak, akkor is lehetnek olyan, másnak esetleg rutinszerű apróságok, amiket te nem tudsz, viszont nagy hatással lehetne a vállalkozásodra. Az alapvető, hogy elkezded olvasni a megfelelő újságokat, magazinokat, hírportálokat és tisztában vagy a napi politikai és gazdasági helyzettel, de az sem árt, ha jelen vagy szakmád fontos eseményein, csatlakozol a releváns közösségi oldalakhoz, és igyekszel megismerni a szakmádban minél több fontos embert, akiktől nem szégyellsz akár konkrét tanácsokat is kérni.

 

Tedd!

Kelts jó benyomást! Bármi, ami a szolgáltatásoddal kapcsolatos, és a potenciális ügyfeleid vagy vásárlóid is találkoznak vele, beleszámít annak megítélésébe. Ebbe beletartozik a weboldal dizájnja, az, hogy mit postolsz a közösségi oldalakon, egészen odáig, hogy mit viselsz és hol találkozol a potenciális ügyfeleiddel. Minden apró részletnek a helyén kell lenni, hiszen az első benyomások nagyon fontosak. Sokat segíthet, ha folyamatosan monitorozod a véleményeket, teret adsz a kritikának is, és a lehetőségeidhez mérten minden a cég arculatához tartozó fontosabb feladatot profikra bízol. Nem érthetsz és nem is értesz mindenhez a céges parti megszervezésétől a honlapod dizájnján át addig, hogy milyen reklámtollat osztogatsz. Pedig ezeken az apróságokon is sok múlhat.

 

Ne tedd!

Ne felejtsd el, miért akartál saját vállalkozást! Fontos, hogy mindig szem előtt tartsd a célt, ami természetesen idővel változhat, de mindig kell lennie hosszú távú terveknek a fejedben, és ha nagyon kezd eltérni a valóság attól, amiért tulajdonképpen belevágtál, vizsgáld felül, hová tart a vállalkozásod. Azt is figyeld meg, hogy tényleg élvezettel, szenvedéllyel, tele új ötletekkel dolgozol, vagy elkezdtél fásulni? Ha nem fejlődsz, ha nem keresed már az új kihívásokat, lehet, hogy mégsen az álomszakmádat űzöd.

 

Előadóink


Az álomjövő nem jön el magától! Ahhoz, hogy álmaink, vágyaink meg is valósulhassanak, tervezésre és aktív cselekvésre van szükség. Előadónk segít, hogy rálátást nyerj arra, milyen lépések szükségesek egy-egy komolyabb cél eléréséhez. Ezenkívül megtudhatod azt is, miért fontos, hogy legyen hosszú távú pénzügyi stratégiád, mit jelent a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi intelligencia a személyes pénzügyeink területén. Választ kapsz arra a kérdésre is, hogy a nők tényleg kockázatkerülőbb befektetők-e. Mennyi hosszú távon a túlzott óvatosság ára? Hogyan használd jól a pénzpiaci szereplők szolgáltatásait és miért elengedhetetlenül fontosak a speciális női pénzügyi programok? 

Dr. Árvai Anita tízéves jogi pályafutást hagyott maga mögött, hogy megnyissa a saját éttermét, a Veganeeta Home-ot Balatonalmádiban. A döntésére egy komoly betegség és a vegán életmód is hatással volt. Ma már biztos benne, hogy így teljes az élete, és amellett, hogy sikeres üzletasszony, saját könyvet is ír, szerepelt a GLAMOUR Book exkluzív kiadványunkban is 2021-ben. Ismerd meg inspiráló történetét!

Ha makaron, akkor Chez Dodo, de ma már csodás francia, kézműves süteményeket is kóstolhatsz a Budapest belvárosában található üzletben. Szalai Dóra, a makaronmanufaktúra megálmodója magával ragadó, pozitív személyiség, és amit létrehozott, pontosan ezt az elbűvölő, ellenállhatatlan világot jeleníti meg. Sokat tanulhatsz tőle!

Ismerd meg a Creppy Palacsintaház étterem megálmodójának sikersztoriját; vállalkozása az elmúlt években az egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb egységgé feljlődött. A nevéhez fűződik a Creppy Franchise System, mely számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert. 2019-ben beválasztották a világ legígéretesebb franchise rendszerei közé, a Nemzetközi Franchise Szövetségtől Las Vegasban vehette át a rangos elismerést. Hogyan épít palacsintabirodalmat? Megtudhatod!

Érdekel, hogyan tud a márkád növekedni egy kockázatitőke-befektető segítségével? Kíváncsi vagy olyan hazai és globális sikertörténetekre a divat világából, amik mögött egy intézményi befektető is állt? Hallgasd meg Dietrich Péter, a Hiventures Divat & Design tőkeprogram befektetési igazgatójának előadását arról, hogy milyen üzleti döntéseket érdemes meghozni annak érdekében, hogy márkád a leghatékonyabban tudjon skálázódni, és minél hamarabb kilépjen a nemzetközi piacra!

Minden vállalkozás életében vannak mérföldkövek, célkitűzések, a megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a biztos pénzügyi háttér. Egy újabb fejlődési lépcső megugrásához időnként pénzügyi segítségre van szükség. Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója segítségével minden hasznos információt megtudhatsz a banki hitelekről, Pap Sára üzletasszony pedig a sikerei mellett a pénzügyi támogatással kapcsolatos tapasztalatait is megosztja veled.

Egy vállalkozás alapításához nem elég egy jó ötlet. Rengeteg előkészítéssel és tanulással jár, hogy megvalósíts egy sikeres üzletet. A vállalkozás elindítása után is fontos a fegyelem és a figyelem, hogy stabilan, fokozatosan tudjon fejlődni a céged. A kritikus első két évhez kapsz most öt nagyon hasznos tippet, hogy hosszú távon sikeres legyél! 

Két sikeres műsorvezető, akiknek fontos, hogy gondoskodjanak a jövőjükről. Hisznek az álmaikban, a tudásban, és a refelktorfényen kívül, de ahhoz kapcsolódóan, új területen egyengetik karrierjüket. Rebeka Kinda Clothing ruhamárkájával robbant be a divat világába, Ramóna pedig Mona Managment ügynökségével hazai hírességeket, influenszereket képvisel.

A vállalkozás céljának pontos kijelölése, valamint üzletasszonyként és magánemberként megfogalmazott céljaink összhangja fontos alapköve a vállalkozás hosszú távú működésének. Ha tudjuk, mit szeretnénk megvalósítani, láthatóvá válnak az irányok és a lehetőségeink. Nyitott szemmel és füllel járva észrevesszük azokat a tényezőket, melyek segítenek bennünket vállalkozói utunk során. Ha a fókuszt megtartjuk, láthatóvá és érthetővé válik számunkra az is, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. Ezen a szemüvegen keresztül szeretném az előadásomban bemutatni, hogyan érdemes felkészülni a fejlesztési források, köztük az EU-s támogatások fogadására, és mivel tudunk ehhez kézzelfogható segítséget nyújtani a SEED Alapítvány részéről.

Gondol a jövődre! Intelligens nőként már most érdemes készülni a nyugdíjas éveidre. Szakértőnk elárulja, hogyan állj neki, hogyan teheted a pörgős éveid utáni pihenős időszakot felhőtlenné. A szakember praktikus segítséget nyújt, és segít az öngondoskodásban. Vajon az életkorodnak megfelelő szolgálati idővel rendelkezel? Vajon jelenleg mekkora nyugdíjra lennél jogosult, ha ezekkel a kondíciókkal dolgozol, takarékoskodsz tovább? Korai nyugdíjat tervezel? Hogyan sikerülhet?